Cum donez?
Regăsești mai jos care sunt opțiunile privind plata
ING BANK
IBAN: RO32INGB0000999911046210
Titular cont: ASOCIATIA IMPREUNA PENTRU ACHIM
Cod SWIFT: INGBROBU
Detalii: Donatie Achim
RAIFFEISEN BANK
IBAN: RO82RZBR0000060021867373
Titular cont: ADRIAN CIODAR
Detalii: Donatie Achim
In doar cativa pasi simpli, Formularul 230 ajunge la noi:
- Acceseaza butonul de mai jos
- Completeaza datele personale in campurile special concepute
- Semneaza cu degetul / mouse-ul in casuta special conceputa
- Bifeaza casuta "Accept termenii si conditiile"
- Apasa butonul "Trimite" (se genereaza automat sau primiti formularul pe adresa de email)
- Noi primim automat pe adresa noastra de email: doneaza@impreunapentruachim.ro
Nota:
Ulterior vei primi acasa o notificare scrisa de la ANAF cu confirmarea gestului tau
Completează declarația onlinePentru companiile plătitoare de impozit pe profit
Cheltuielile cu sponsorizarea se scad din impozitul pe profit, în limita a 20% din acesta, dar nu mai mult de 7,5‰ (la mie) din cifra de afaceri. Diferența de 80% din impozitul datorat se va vira către bugetul de stat, la termenele prevăzute de codul fiscal. Sponsorizările se pot deduce trimestrial (de exemplu, sponsorizările plătite până la 30 martie pot fi deduse, în limitele precizate mai sus, din impozitul de plată la 25 aprilie) sau anual (sponsorizările efectuate în cursul unui an fiscal vor fi deduse, în limitele legale, din impozitul de plată la 25 martie al anului următor)
Pentru PFA
PFA-urile pot face cheltuieli cu sponsorizarea, deductibile în limita a 5% din venitul net, stabilit ca diferență între venit brut și cheltuieli deductibile, altele decât cheltuielile cu sponsorizarea.
Pentru companiile plătitoare de impozit pe venit
Societățile comerciale plătitoare de impozit pe venit care efectuează sponsorizări, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994, cu modificările și completările ulterioare, pentru susținerea entităților nonprofit și a unităților de cult, care la data încheierii contractului sunt înscrise în Registrul Entităților/Unităților de Cult pentru care se acordă deduceri fiscale potrivit art. 25 alin. (4^1), scad sumele aferente din impozitul pe venituri până la nivelul valorii reprezentând 20% din impozitul pe venit datorat pentru trimestrul în care au înregistrat cheltuielile respective. Diferența de 80% din impozitul datorat se va vira către bugetul de stat, la termenele prevăzute de codul fiscal. Pentru impozitul pe venit, sponsorizările se pot deduce doar trimestrial (de exemplu, sponsorizările efectuate până la 30 martie pot fi deduse, în limitele precizate mai sus, din impozitul de plată la 25 aprilie). Pentru aceste companii sponsorizările nu se pot face și anual pentru toate trimestrele anterioare.
Instructiuni de completare a declaratiei 107 - Descarcă
Compania ta poate dona produse si servicii
Potrivit normelor de aplicare a legii sponsorizării:
1. Conform prevederilor art.1 din Legea nr. 32/1994, sponsorizarea se realizează numai pe bază de contract încheiat între sponsor și beneficiar, în care se vor consemna suma sponsorizării, precum și durata efectuării acesteia.
2. Bunurile materiale care fac obiectul sponsorizării sunt evaluate prin contractul de sponsorizare astfel:
a) la pretul de vanzare al sponsorului, exclusiv T.V.A., în cazul în care bunurile sunt produse de către acesta;
b) la prețul de cumpărare de pe piață, exclusiv T.V.A., în cazul în care bunurile sunt achiziționate în scopul sponsorizării, fapt dovedit pe baza facturii sau a chitanței fiscale de cumpărare;
Sponsorizarea în bani și/sau în bunuri materiale se va consemna în evidența contabilă a sponsorului și a beneficiarului sponsorizării, dacă prin lege aceștia au obligația organizării și conducerii contabilității proprii, pe baza documentelor care atesta efectuarea plății sau predarea, respectiv primirea, bunurilor materiale.
Un alt document obligatoriu pe care societatea sponsor trebuie să-l întocmească este avizul de însoțire a mărfii, în care la furnzior se trec datele sponsorului (ale dvs) și la cumpărător se trec datele beneficiarului sponsorizării.
De asemenea, în aviz se enumeră fiecare bun în parte, cantitatea și valoarea, care este valoarea de vânzare a acestor bunuri practicată de societate.
Pe aviz se face mentiunea “fără factură – bunuri acordate spre sponsorizare conform contract nr … din data de ...”, conform instrucțiunilor de completare a avizului de însoțire a marfii aprobate prin OMFP nr. 2634/2015.
În baza avizului, în contabilitatea dvs se scad din evidență bunurile, la costul lor de înregistrare, care poate fi costul de producție sau costul standard.
Descarcă Contract Sponsorizare - produse si servicii
Pentru ca aceste cuvinte de mai sus să prindă viață trebuie să faci următorii pași:
1. Te rugăm să descarci contracul de sponsorizare și să-l semnezi și ștampilezi
2. Apoi scanează-l și trimite-l către noi pe adresele de email: asociatiaimpreunapentruachim@gmail.com și office@impreunapentruachim.ro .
3. Dacă dorești semnat contractul și în original, te rugăm sa menționezi în e-mail.
4. Nu uita să faci plata în contul asociației.
5. Te rugăm să menționezi numărul contractului în referința plății.
Pentru orice întrebări suplimentare sau nelămuriri cu privier modalitățiile de donare sau orice probleme întâmpinați, vă rugăm să vă adresați la adresa de email: asociatiaimpreunapentruachim@gmail.com sau ne puteți contacta și la numărul de telefon +40 752 972 079.
Multumim!